“Anda Mencari Sewaan Bilik Kursus, Seminar, Mesyuarat Yang Bersih, Selesa Tahap Hotel, Mesra Ibadah, Dekat Pula Stesen LRT! Hanya 100m Jerrr"

Senang dan Mudahnya...

Daripada: Zaki Yusof (Founder)
Per: Nakkan Keselesaan Kursus atau Seminar Anda? Dah Tak Pening Lagi! 

Salam sejahtera sahabat,

Adakah anda mencari tempat untuk kursus, latihan, seminar atau mesyuarat yang selesa, bersih, mesra ibadah, dekat dengan stesen LRT dan senang dikunjungi dengan pelbagai kemudahan di sekitar Lembah Klang ini?

Jika ya, anda sudah menjumpainya di sini.

Oleh itu jangan kemana-mana lagi dan teruskan membaca apa yang bakal saya ceritakan cuma beberapa minit ini.

Nak Tahu Cerita Pengalaman Saya Menyewa Sebuah Training Centre Suatu Masa Dulu?

Sebenarnya, saya juga menjalankan beberapa kursus berkenaan ICT dan memerlukan bilik training untuk tujuan tersebut.

Setiap kali kursus ia melibatkan penggunaan komputer dan perlu ada capaian Internet yang laju.

Oleh itu saya hanya boleh menjalankan kursus di training centre terpilih yang ada kemudahan tersebut sahaja.

Kalau nak buat di hotel tak berbaloilah… susah nak cari hotel yang ada kemudahan capaian talian Internet yang stabil untuk training.

Kadangkala baru cuba sekali dua dah tak boleh akses. Banyak kali pengalaman menjalankan kursus di hotel-hotel. Sama sahaja!

Kesimpulannya capaian Internet di hotel tak boleh diharap… tersengguk-sengguk macam siput sedut! Tambahan pula ada hotel perlu sewa penggunaan Internet mengikut jam untuk setiap peserta.

Tak praktikal lah nak buat di hotel.

Oleh yang demikian saya menyewa beberapa buah training center terpilih berdasarkan kepada keperluan dan kriteria yang saya tetapkan. Saya memang agak memilih dalam membuat pemilihan kerana saya juga akan memikirkan dari segi lokasi, kemudahan peralatan, keadaan ruang dalaman, harga, makanan dan sebagainya.

Beberapa training centre telah saya gunakan. Namun, apa yang mengecewakan saya kualiti perkhidmatan mereka sangat tidak memuaskan. Banyak masalah yang timbul walaupun mereka janji semuanya akan okay!

Oleh itu terpaksalah saya berpindah randah mencari training centre yang lebih baik bagi menjamin kualiti perkhidmatan training yang saya anjurkan. Dan yang paling penting supaya semua peserta berpuas hati.

Cerita ini bukan untuk memburukkan mana-mana pihak.

Sebagai Renungan Dan Iktibar. Semoga Anda Tidak Mengalami Pengalaman Seperti Saya!

Tak perlulah saya sebutkan nama-nama training centernya. Agak terkenal juga suatu masa dulu. Tetapi hakikatnya, perkhidmatan mereka umpama melepaskan batuk ditangga. Saya harap apa yang berlaku kepada saya ini tidak akan berlaku kepada anda juga.

Untuk itu, saya ingin memperkenalkan …

Logo Rasmi JomTraining Centre

JomTraining Centre atau Ringkasannya JTC Berupaya Memenuhi Keperluan Kursus, Seminar atau Mesyuarat Anda!

Apa Yang Kami Tawarkan?!


Bilik Yang Bersih dan Selesa

3 bilik latihan / seminar yang boleh dipilih. Iaitu Bilik Orkid, Tulip dan Rose. Bilik berskala kecil dan sederhana (tidak sempit) boleh memuatkan antara 10 hingga 42 orang (jika kerusi dan meja) dan 80 orang (jika kerusi sahaja). Keadaan bilik bersih dan selesa.

Projector, White Board, Marker

Paparan projektor yang terang dan jelas. Projektor berjenama Epson dan Dell. Paparan yang sempurna (tidak senget atau separuh imej). Semua projektor adalah jenis gantung / siling bagi keselesaan peserta. Ianya tidak mengganggu halangan pandangan badan. Whiteboard dan marker juga disediakan percuma.

Berdekatan Stesen LRT

JTC hanya 100 meter sahaja jaraknya dari Stesen LRT Puchong Prima. Hanya berjalan kaki 10 minit sampailah ke JTC. Ini memudahkan peserta anda membuat pilihan pengangkutan awam ke JTC. LRT ini adalah laluan Sri Petaling dari bandaraya Kuala Lumpur. Laluan seterusnya ke Putra Heights dan sambungan ke Subang Jaya, Kelana Jaya dan ke Kuala Lumpur semula.

Surau Luas dan Berasingan

Surau JTC berasingan antara lelaki dan perempuan. Ianya juga luas, selesa dan bersih. Tempat wuduk juga disediakan (bukan di dalam tandas) dan berasingan antara lelaki dan perempuan. Disamping berkursus, JTC juga menitikberatkan keselesan beribadah kepada peserta muslimin dan muslimat.

Persekitaran Pusat Komersial

JTC terletak di Pusat Perdagangan iaitu pusat komersial yang mempunyai banyak kemudahan perniagaan seperti pasaraya besar OTK, bank (Maybank / Hong Leong), farmasi, kedai gambar, kedai makan Muslim atau Non-Muslim dan pelbagai lagi. Mudah untuk anda atau peserta mendapatkan sebarang keperluan mendesak bila-bila masa yang diperlukan di sini.

Bilik Kursus Berhawa Dingin

Semua bilik kursus berhawa dingin bagi memastikan keselesaan semasa kursus. Kipas juga disediakan sebagai tambahan untuk keselesaan. Airkond jenis siling dan dinding digunakan. Bilik Orkid mempunyai 4 airkond, Tulip dan Rose masing-masing 1 airkond.

Mudah Mendapatkan Grab

Terdapat banyak pemandu Grab di sekitar kawasan ini. Kawasan ini memang dikenali dan mudah dikunjungi oleh mereka. Anda hanya perlu memanggil perkhidmatan mereka dan menunggu beberapa minit mereka pasti datang. Tempat menunggu adalah bebas untuk anda menunggu dimana-mana sekitar pusat komersial ini.

Kemudahan Lif

Kemudahan lif memberikan keselesaan daripada terpaksa bersusah payah menaiki tangga. Peserta selesa menaiki lif untuk datang ke kursus anda. Ianya juga memudahkan anda membawa barang-barang keperluan kursus.

Internet UniFi Wifi Percuma!

Capaian Internet UniFi berkelajuan tinggi sehingga 300Mbps. Internet boleh dicapai serentak sehingga 50-60 orang dalam satu masa. Kami menyediakan sebanyak 6 channel untuk tujuan tersebut. Kami juga menyediakan kabel untuk capaian yang lebih stabil.

Komputer Laptop / Notebook

Kami juga menyediakan kemudahan komputer riba atau laptop berjenama Dell / Acer / HP. Laptop disediakan bersama mouse. Capaian Internet setiap laptop secara wifi dan kabel. Laptop dalam keadaan diselenggara baik.

Bilik Makan Disediakan

Bilik makan disediakan jika anda memerlukan kemudahan makan dan minum sepanjang kursus. Bilik makan berhawa dingin dan berkipas. Dengan makan di bilik makan ianya boleh menjimatkan masa kursus dan memberi keselesaaan kepada peserta daripada terpaksa mencari makanan di luar sana.

Bas RapidKL dan Ekspres

Hanya 100 meter berjalan kaki ke Stesen Bas RapidKL dan Teksi. Stesen teksi dan bas RapidKL terletak di stesen LRT Puchong Prima. Destinasi dan laluan bas RapidKL adalah sehingga ke K.L (Pasar Seni). Terdapat juga hentian akhir Bas Ekspres Transnasional dan Ekspress Perdana (dari Pantai Timur). Kaunter jualan tiket bas ekspres tersebut ke destinasi terpilih Pantai Timur / Utara / Selatan juga ada di sini.

Pilihan Terbaik Untuk Seminar, Kursus dan Mesyuarat Anda. Kini di JomTraining Centre!

Landmark Mudah

Berdekatan Maybank Puchong Prima

Pusat Komersial

Persekitaran Pusat Komersial Puchong Prima

Internet UniFi 300Mbps

Capaian secara Wifi dan Ethernet (kabel).

100m Dari LRT

Stesen LRT Puchog Prima

Parking Banyak

Parking yang mudah dan terbuka.

Foto Booth

Bergambar kenangan di JTC.

Lokasi Mudah Dicari. Capaian di Google Maps, Waze dan Grab Mudah Didapati

Siapa Pernah Gunakan JTC? Antara Nama Besar Dan Popular!

jomtraining-centre-najib

Pada mulanya saya mencari beberapa tempat untuk mengadakan bengkel ebay tetapi setelah melakukan survey saya dapati harga yang diberikan sangat tingg.

Itu belum masuk sewa projektor. Akhirnya saya terjumpa JTC dan bertanya harga sewa yang ditawarkan Saya sangat terkejut harga tawaran sangat berpatutan dengan servis yang ditawarkan termasuk makan minum peserta. Kebanyakan peserta bengkel ebay saya sangat berpuashati dan selesa oleh kerana kemudahan lengkap yang disediakan tak memerlukan peserta keluar dari JTC.

Jadi ini menjimatkan masa dan peserta dapat menepati masa untuk setiap sesi bengkel saya. Kini dah 3 kali saya gunakan JTC dan baru sahaja menempah untuk menggunakannya buat kali ke 4. Terima kasih atas servis terbaik oleh team JTC!

jomtraining-centre-jamal

Tiada cadangan, dah terbaik!

Kemudahan yang terbaik bagi saya. Semua kerja menjadi mudah, pantas dan memuaskan.

Saya ingin membuat bengkel lagi di sini pada masa akan datang.

jomtraining-centre-ammar-zahar

Pada mulanya saya tidak bercadang menggunakan JTC kerana saya telah ada tempat lain untuk seminar saya.

Namun disebabkan masalah tertentu saya terpaksa memilih JTC.

Tak sangka setelah menggunakan JTC, saya terus terpikat dengannya kerana kemudahan yang disediakan di sini sangat-sangat memuaskan.

Bilik training selesa, kemudahan komputer serba baru dan semuanya berfungsi dengan baik.

Makanannya pula sedap. Semua peserta saya pula berpuas hati dengan kemudahan yang diberi.

Mereka kata tak rugi datang seminar Ammar di sini…untuk mencari JTC pun tidaklah susah.

Selepas ini saya pasti akan gunakan JTC lagi.

Ammar Zahar

-

Internet Marketer

Mereka Seronok Dan Telah Berulang Kali Guna! Anda Bila Lagi?